LES TAULES DE PENSAMENT

Les Taules de pensament són espais de reflexió amb experts a partir de la temàtica de cada una de les pel·licules. Els debats s’iniciaran un cop acabada la projecció.

Disssabte 01 d’octubre

La Llanterna Teatre. Móra d'Ebre.

APRENDRE DE LA MEMÒRIA

Taula de debat vinculada al documental Terra remoguda. 

 

Amb la periodista Jordina Arnau (acaba de publicar amb Alba Sidera la «Guia pràctica contra l’extrema dreta. Entendre i combatre els nous feixismes d’arreu del món») i amb el co-director de la pel·licula Guillermo Carreras Candi. Moderarà el debat la periodista Júlia Albacar.

 

 El juliol de 1995, a Srebrenica, l’Exèrcit de la República Sèrbia sota el comandament del general Ratko Mladić va assassinar de com a mínim 8.000 homes bosnians. Va ser l’assassinat massiu més gran a Europa des de la Segona Guerra Mundial i el primer cas legalment establert de genocidi a Europa.

 

 

¿Què podem aprendre d’aquell episodi, en un context europeu en el qual han proliferat els partits d’extrema dreta

Diumenge 02 d’octubre

Pista de ball d'estiu, Els Reguers

DISSIDÈNCIES DE GÈNERE AL MÓN RURAL

Taula de debat vinculada al documental Les vides de la Pastora. 

 

Amb Anna Zaera (periodista), Ortésia Fuster Cabrera (escriptori i activista LGBTI) i Llorenç Sorlí (activista LGBTI).

 

 

El món rural és un espai segur per a persones LGBTI? Fugir a llocs on és més fàcil trobar un entorn tolerant; amagar-se; aïllar-se; no acceptar-se, són algunes de les situacions que han de viure les persones no binaries.

 

 

A partir del film Les vides de la Pastora, que narra la història del maqui hermafrodita Florencio Pla Mesegué, parlarem de com la dissidència sexual ha sigut i és viscuda en primera persona en ambients rurals.

 

Divendres 07 d’octubre

Cinema Unió Social, Flix

FUGITIUS NAZIS A CATALUNYA

Taula de debat vinculada a la pel·lícula Mr Kaplan. 

 

Amb el periodista Toni Orensanz (autor del llibre El nazi de Siurana) i l’historiador Pere Muñoz (autor del llibre Alemanys a l’Ebre. La Colònia Química alemanya de Flix). Moderarà el debat el periodista Andreu Prunera.

 

 

Després de la Segona Guerra Mundial, derrotat el feixisme, molts nazis fugitius es va amagar a l’estranger per evitar la justícia. Alguns es van instal·lar a Catalunya, camuflats darrere una identitat falsa.

Dissabte 08 d’octubre

Centre Obrer, La Sénia

 

EXISTEIX AVUI LA GUERRA DE CLASSES?

 

Taula de debat vinculada al documental Retour a Reims. 

 

Amb Jordi Martí i Font, professor, periodista, escriptor especialitzat en la història del moviment obrer a Catalunya.

 

 

Vivim en un món cada vegada més convulsionat. Quin paper hi juga el moviment obrer? L’obrerisme podrà articular una força capaç de donar una sortida revolucionària al conflictes econòmics, socials i polítics?